Župnik fra Marinko Leko poznavao stradale Posušane od malih nogu: Da čovjek ne povjeruje što se dogodilo

Šestoro od ukupno osmero mladih ljudi tragično stradalih u novogodišnjem slavlju u jednoj vikendici između Posušja i Rakitna bili su iz iste župe, one Sv. Ivana Krstitelja.

Župnik fra Marinko Leko znao ih je od malih nogu. On im je držao vjeronauku i krizmao nekoliko godina nakon što je 2005. godine preuzeo ovu župu.

Vijest o osam izgubljenih života, kao i ostali sumještani, dočekao je u šoku i nevjerici.

– Držao sam misu i ona je završila oko 11 sati. Kada su se vjernici već bili razišli, stigla nam je vijest o tragediji. Znači dosta kasnije nego što se sve odigralo. Naravno da svi o tome razgovaramo, ali informacije su još šture. Svi smo pod šokom. To je veliki gubitak ne samo za Rakitno, već i šire. Da čovjek ne povjeruje što se dogodilo – ispričao je za Slobodnu Dalmaciju župnik iz Rakitna.

Utjehu obiteljima do ranih večernjih sati petka nije stigao pružiti.

– Svi su oni još do maloprije bili na mjestu događaja, jer je trajao je policijski očevid. U kuće poginulih cijeli dan dolaze članovi obitelji izraziti sućut, pomoći … Kada se malo slegne, i ja ću otići – kazao nam je.

Svi poginuli su iz starosjedilačkih i tradicionalno vjerničkih obitelji.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79