Zvanični rezultati CIK-a: Mladen Grujičić ostaje načelnik Srebrenice

Centralna izborna komisija (CIK) objavila je danas zvanične rezultate Lokalnih izbora u Srebrenici. Kako stoji u objavi CIK-a , aktuelni načelnik Mladen Grujičić, kandidat koalicije “Zajedno za Srebrenicu” osvojio je još jedan mandat za prvog čovjeka ove općine.

On je, kako stoji u rezultatima objavljenim na zvaničnoj stranici CIK-a, osvojio 4.466 glasova što je 70,03 posto pobjedivši tako kandidata SDA Aliju Tabakovića, koji je osvojio 1.870 glasova 29.32 posto.

Podsjetimo, glasanje u Srebrenici obilježile su brojne neregularnosti, a iz inicijative “Moja adresa: Srebrenica” tvrde da je oko 200 ljudi u ovom gradu glasalo sa falsifikovanim ličnim kartama, te su ukazali na brojne druge nepravilnosti poput onemogućavanja pravovremenog glasanja za bh. dijasporu.

Zbog svega ovoga CIK je donio na jučerašnjoj hitnoj sjednici odluku o otvaranju istrage zbog izbornih nepravilnosti tokom glasanja u ovom gradu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79