Zvaničnici iz RS-a odgovaraju na američke sankcije: Okuka se ponosi što se našao na listi sankcionisanih

Generalna sekretarka Milorada Dodika, Jelena Pajić Baštinac, izrazila je uvjerenje da američke sankcije neće imati značajne posljedice na njen rad, dok je savjetnik Dodika, Branislav Okuka, izjavio da se ponosi što se našao na listi sankcionisanih.

Pajić Baštinac je komentarisala vijest o sankcijama tokom boravka u Beču, gdje je trebala prisustvovati diplomatskoj akademiji. Ona je istakla namjeru američke administracije da potezi Republike Srpske ka evropskom putu i općem napretku BiH izazivaju određene reakcije.

Ipak, naglasila je da sankcije neće uticati na njen rad, te da će i dalje ostati na radnom mjestu i posvećivati se izgradnji institucija RS-a.

“U suštini, sankcije neće narušiti moj život, osim što ću biti onemogućena da putujem u Ameriku, što mi teško ne pada”, izjavila je Pajić Baštinac.

S druge strane, Branislav Okuka je izrazio ponos što je dio ekipe Milorada Dodika te što mu je ukazana čast da se nađe na crnoj listi SAD-a.

Okuka je naglasio da je sankcioniran zbog organizacije obilježavanja 9. januara, Dana Republike, te je obećao da će naredna godina biti još spektakularnija.

“Ove sankcije su samo dokaz da sam na pravoj strani zajedno sa svojim narodom, kojeg predvodi predsjednik Dodik, i još više sam spreman da sa svim svojim prijateljima i saradnicima branimo Srpsku od ataka bjelosvjetskih mešetara”, poručio je Okuka.

Ministarstvo finansija SAD-a uvelo je nove sankcije zvaničnicima iz RS-a zbog aktivnosti koje su ocijenjene kao narušavanje Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79