Zvaničnici traže pomoć javnosti: “Znate li vi koja je ovo životinja?”

Stručnjaci za divlje životinje ostali su zatečeni nakon što su uočili misterioznu životinju u teksaškom državnom parku.

Ironično, vlasti su trebale identificirati “zvijer” nakon što ju je posjetitelj državnog parka Bentsen-Rio Grande Valley snimio kamerom, no nisu uspjeli. Sliku su potom podijelili na društvenim mrežama, nadajući se da će im neki član javnosti moći pomoći.

Osoblje je 6. aprila objavilo fotografiju na Facebooku, s podužim apelom ljubiteljima prirode

“Snimljeno kamerom – misteriozna životinja koja vreba u dolini Rio Grande! Češemo se po glavi pokušavajući identificirati ovo nedokučivo stvorenje. Je li to nova vrsta? Bjegunac iz obližnjeg zoološkog vrta? Ili samo prerušeni čuvar parka? Obavještavat ćemo vas dok nastavljamo istraživati ​​ovu misteriju.”

Objava je privukla veliku pažnju na internetu i mnogi su raspravljali o identitetu životinje – jedni misle da je mravojed, drugi da je medvjed, mačka, lasica, a spominjala se čak i mitska Chupacabra.

Jedan je korisnik čak pomislio da životinja nalikuje kapibari, unatoč tome što se životinja može vidjesti samo u Južnoj Americi. Iako nisu mogli objasniti kako je glodavac stigao u Teksas, sugerirali su da bi mogao biti ‘križanac između dvije vrste’.

Drugi su predložili uzimanje uzoraka s tog područja, u nadi da će pronaći DNK za identifikaciju životinje.

Međutim, online detektivi uspjeli su utvrditi da je životinja najvjerovatnije američki jazavac, a neki nisu bili impresionirani pokušajima parka da ga identificiraju.

Jedan je korisnik ljutito napisao: “Nadao sam se da ću vidjeti nešto doista misteriozno i ​​vrijedno češkanja po glavi. Nisam morao ni pogledati izbliza da vidim da je jazavac. Nisam impresioniran.”

Unatoč tome, mnogi s nestrpljenjem čekaju zvaničnu potvrdu o pravom identitetu životinje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79