Zvanično: Gradonačelnik Prijedora iz ličnih razloga podnio ostavku!

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović (SNSD) zvanično je danas podnio ostavku na ovu poziciju nakon što su prije nekoliko dana u javnost procurile njegove neprimjerene fotografije, na kojima pije velike količine tableta i povraća.

Ovu informaciju je potvrdio predsjednik Skupštine Grada Prijedora Mirsad Duratović rekavši da je Pavlović, na propisanom formularu Centralne izborne komisije BiH, jutros potpisao da podnosi ostavku.

“U obrazloženju za podnošenje ostavke navedeni su lični razlozi”, rekao je Duratović.

Ostavka će danas biti poslata CIK-u BiH.

“Potom CIK BiH ima rok od 15 dana da verificira ostavku, te da pokrene proceduru za raspisivanje prijevremenih izbora za gradonačelnika. Rokovi su ne prije 30, a ne kasnije od 90 dana od verifikacije ostavke”, pojasnio je Duratović.

Do izbora novog gradonačelnika, njegove poslove i dužnosti obavljaće zamjenik gradonačelnika Žarko Kovačević.

Podsjećamo i lider SNSD-a Milorad Dodik pozvao je Pavlovića da podnese ostavku nakon objave spornih fotografija, na što je Pavlović pristao, pa se predomislio.

Jučer je nezavisni zastupnik u NSRS-u Nebojša Vukanović zaprijetio Pavloviću da će, ako danas do 16 sati ne podnese ostavku, objaviti još njegovih spornih fotografija.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79