Admir Arnautović Šmrk
Zvanično: Ukinut pritvor Admiru Arnautoviću Šmrku

Zvanično: Ukinut pritvor Admiru Arnautoviću Šmrku


Sud Bosne i Hercegovine danas je donio rješenje kojim je prihvaćen prijedlog Tužilaštva Bosne i Hercegovine kojim je osumnjičenom Admiru Arnautoviću Šmrku ukinuta mjera pritvora i istovremeno određene mjere zabrane.

Kako je i predložilo Tužilaštvo, Sud je Arnautoviću odredio sljedeće mjere zabrane: mjera zabrane napuštanja adrese boravišta, mjera zabrane putovanja i zabrana sastajanja s određenim osobama.

Arnautović se sumnjiči da je počinio krivična djela organizovani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama, pranje novca, nasilničko ponašanje i nanošenje teških tjelesnih povreda. Istraga u ovom predmetu vodi od kraja septembra 2022. godine.

– Istraga još nije okončana jer se za to nisu stekli zakonski uslovi. Radi se o složenoj istrazi više krivičnih dijela počinjenih u periodu od nekoliko godina, u kojoj se dio dokaza pribavlja od drugih država putem međunarodne pravne pomoći – naveli su ranije iz Tužilaštva.

 



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija