Zvanično: Za TRI dana u Srbiji se vakcinisalo više od 22.000 stranih državljana

Za tri dana u Srbiji je vakcinisano više od 22.000 stranaca. Oni su došli ili na poziv Privredne komore Srbije ili su se sami prijavili preko portala elektronske uprave. Kazao je to direktor Kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović.

On je za RTS rekao da je time Srbija održala čas humanitosti i solidarnosti. Naveo je da su stranci vakcinisani AstraZeneca vakcinom.

Jovanović kaže da su se u subotu stvorili redovi za vakcinaciju, jer su oni koji su pozvani došli u istom trenutku ujutro.

Zato se napravila gužva, da su poštovali poziv i vrijeme koje smo im dali sigurno ne bi bilo gužve. Danas je bilo mnogo bolje u Beogradu – rekao je Jovanović.

Naveo je da je odmah u subotu upućena poruka regionu da svi stranci koji nisu pozvani ne dolaze i da se prethodno prijave preko portala eUprave i da će biti pozvani.

Vakcinacija stranaca ni u kojoj mjeri nije omela vakcinaciju srbijanskih državljana, jer je u istom ovom periodu vakcinisano više od 28.000 naših građana, sa vakcinama Sputnik V, Sinopharm i Pfizer – rekao je Jovanović.

Naveo je i da oni koji su danas došli bez poziva nisu bili vraćeni.

Mustafa Cerić poručio: “Kako je moguće da smo toliko nesposobni da dođemo do vakcina, a u ratu smo mogli doći do oružja pod embargom?”

  Optuženi priznaje, Sud ga ne sluša

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79