Zvizdić čestitao Dan grada: Nek’ bude uništen neprijatelj Sarajeva, ako ga bude bilo

Dopredsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta BiH Denis Zvizdić je na svom Twitter profilu podijelio zanimljivu objavu, gdje je na poetičan način čestitao 6. april – Dan Sarajeva.

Redajući stihove Zvizdić je posvetio posebnu pjesmu glavnom gradu BiH.

“Baci jedanput pogled po šeheru kada iscvate behar. Izgledat će ti da je svaki zakutak čistim svjetlom ispunjen. Vrtovi lijepi, voda lijepa i ljepotice mile, sve na jednom mjestu. Ne daj, Bože, nikakve mahane Sarajevu. Neka ga uzvišeni Bog čuva od svih nesreća. Nek’ bude uništen neprijatelj Sarajeva, ako ga bude bilo!”, napisao je Zvizdić.

Osim Zvizdića, čestitku povodom 6. aprila su uputili i članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović (SDA) i Željko Komšić (DF), koji su posjetili i položili cvijeće na spomen-obilježja u Sarajevu.

Oni su tim povodom naglasili da se danas proslavlja herojska odbrana Sarajeva te pozvali na zajedništvo u izazovnom vremenu zbog pandemije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79