Zvizdić: Članovi Predsjedništva ne kriju dokument u sefovima i bit će pokazan javnosti

Završena je sjednica Kolegija Predstavničkog doma Parlamenta BiH na kojoj je odlučeno da će naredna sjednica ovog doma biti održana u prvoj sedmici decembra, ali tačan datum nije preciziran.

– Odlučili smo da će na narednoj sjednici biti dvije tačke dnevnog reda. Prije svega da dovršimo proces iemnovanja komisija Predstavničkog doma PSBiH, njih je šest, i potvrđivanje mandatara, odnosno budužeg predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH. Na toj sjednici neće biti moguće imenovati kompletan saziv Vijeća ministara, jer se prvo mora potvrditi mandatar, a onda će on predložiti ministre koji moraju proći redovne provjere, kazao je predsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH Denis Zvizdić nakon sjednice Kolegija.

​Nije želio govoriti o imenima novih ministara, ustvrdivši da se o tome još nije razgovaralo.

– Nisu do kraja podijeljeni svi resori, o tome se pričalo prije nekih pet mjeseci, kada je postignut načelni dogovor o tome, naveo je Zvizdić.

Komentarisao je i ranije izjave Dragana Mektića iz SDS-a koji je kazao da članovi Predsjedništva BiH dokument koji su potpisali jučer drže zaključan u sefovima, prenosi Oslobođenje.

– Nisam imao uvida u dokument koji je potpisalo Predsjedništvo BiH. Ne može se to čuvati u posebnim sefovima, to je dokument koji će ići uime Bosne i Hercegovine u NATO-savez i radi se o dokumentu koji će u datom momentu biti prezentiran kompletnoj javnosti. Za mene je važno da je taj dokumnt izrađen u saradnji sa ambasadorima zemalja Kvinte i NATO-savezom, koji će biti prihvatljiv za NATO-savez i koji će značiti dalje NATO integracije Bosne i Hercegovine. To je ono što je deblokiralo blokirane procese kojima svjedočimo 11 mjeseci u BiH, poručio je Zvizdić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79