Zvizdić: Milanović je osoba niskih moralnih i ljudskih kvaliteta

Dopredsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PD PSBiH) Denis Zvizdić oglasio se danas saopćenjem za javnost u kojem najoštrije osuđuje izjavu predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, odnosno njegovo sramotno negiranje genocida u Srebrenici u prisustvu najviših zvaničnika uključenih u rad samita Procesa Brdo-Brijuni.

“Ako uporedite Milanovićevu izjavu povodom prošlogodišnjeg obilježavanja genocida u Srebrenici i njegovo jučerašnje negiranje genocida u prisustvu najviših državnih zvaničnika uključenih u rad samita Procesa Brdo – Brijuni, biće jasno da je riječ o političkom frankenštajnu, licemjeru i osobi niskih moralnih i ljudskih kvaliteta čije se kočijaško političko djelovanje odigrava u trokutu makijavelizma, bosnofobije i islamofobije”, ističe Zvizdić, reagirajući na spomenutu izjavu.

Istovremeno, potcrtava kako njega (Milanovića) “poslije ovakve ultranacionalističke i nihilističke izjave jednostavno treba prezreti, institucionalno i personalno. I trajno”.

“A što se tiče međunarodnih dužnosnika, koji su obavezni braniti presude međunarodnih sudova, a genocid u Srebrenici je presuđen pred najmjerodavnijim sudom na Planeti, njih podsjećam na jednu misao Elie Wiesela – ‘Uvijek zauzmite stranu. Neutralnost pomaže tlačitelju, nikada žrtvi. Šutnja ohrabruje mučitelja, nikada mučenika'”, upozorava Zvizdić.

U tom kontekstu ih poziva da osude Milanovićev sramni čin.

“Zato je neophodno da osudite ovaj sramni čin jedne bezprizorne osobe koja, nažalost, obnaša funkciju predsjednika Hrvatske, članice EU”, poručio je Zvizdić, saopćeno je iz njegovog kabineta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79