Zvizdić: Mostar je paradigma države BiH, neće biti stolni grad

Dopredsjedavajući Zastupničkog doma PS BiH Denis Zvizdić kazao je večeras iz centrale “Koalicije za Mostar 2020.” da trendovi koji postoje zasad su dobri i to je bitna stvar.

“Očekujemo da će takvi trendovi ostati i do finalnih rezultata koje će objaviti CIK i da će oni pokazati da je poslije više od decenije biti prilika da u Mostaru izaberu gradonačelnika i da formiraju većinu u Vijeću, te da su to one partije koje žele jedinstven, demokratski, evropskii moderan Mostar – kazao je Zvizdić.

Istaknuo je da vjeruje u programske ciljeve i smjernice koje su definisane unutar “Koalicije za Mostar 2020., piše Hayat.

“Vjerujemo da će za gradonačelnika koji će biti gravitaciono polje pozitivne energije glasati svi oni koji žele moderan, evropski, jedinstven i savremen Mostar i to je naš cilj i naša očekivanja – poručio je Zvizdić.

Odgovarajući na pitanje šta ako bude uvjetovanja od nekoga, Zvizdić je kazao da postoji politički bonton, koji važi svugdje na svijetu.

“Ona pokazuje da ona koalicija i političke opcije koje imaju najveći broj zastupnika u nekom predstavničkom tijelu imaju pravo da predlože kandidata za gradonačelnika, a mi smo sasvim sigurni i mislim da to misli dominantna većina građana u Mostaru da je doktor Zlatko Guzin, po njegovim referencama sasvim sigurno najbolja i najadekvatnija osoba koja treba da vodi Mostar u naredne četiri godine – izričit je Zvizdić.

Ponovio je da “Koalicija za Mostar 2020.” koju čini pet političkih partija je objavila svoj program u kojem je precizno naglašeno kakav Mostar želimo vidjeti u budućnosti.

“To je Mostar koji će konačno sa svojim Gradskim vijeće, gradonačelnikom prekinuti blokade u kojem se grad nalazi. Gradonačelnik koji će biti gravitaciono polje pozitivnih energija, kako bi Mostar svoje ukupne, ljudske, ekonomske, kulturne i sve druge resurse stavio u funkciju svog razvoja. Ko god je na tom tonu, naravno da ćemo sa njim sarađivati. Ono što ne dolazi u obzir jeste da Mostar bude bilo čiji “stolni grad” i da se nastavi bilo kakva podjela, pogotovo na etničkom osnovu u Mostaru. Dakle, Mostar je paradigma države BiH, onako kako želimo urediti državu, mi predlažemo da uredimo i Mostar, dakle kao multietnički, antifašistički, kao grad u kojem će živjeti njegovi ustavni narodi i građani koji su nosioci političkog suvereniteta u BiH, a to su građanke i građani Mostara – poručio je na kraju Zvizdić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79