Zvizdić o Dodiku: Šta se čeka sa sankcijama ?

Dodik se ne bori za narod, nego da finansijske tokove usmjeri ka Rusiji i Kini, tvrdi Zvizdić

Denis Zvizdić, predsjedavajući Predstavničkog doma PBiH i potpredsjednik Naroda i pravde, za Oslobođenje govori o posljednjim potezima vlasti RS-a kojim se ovaj entitet povlači iz ustavnopravnog poretka BiH, ali i reakcijama međunarodne zajednice na takve poteze NSRS-a. Zvizdić ističe da mu “nije jasno šta bi se još trebalo dogoditi pa da reaguju OHR, predstavnici najmoćnijih država svijeta ili Tužilaštvo BiH”.

– Dodikovi ciljevi su jasni: kroz namjeru da formira vojsku entiteta RS, on želi da trajno zaustavi NATO-put Bosne i Hercegovine; ukidanjem UIO želi da prekine sve veze BiH sa MMF-om, Svjetskom bankom, EBRD-om, EIB-om itd, od kojih je BiH dobila milijarde eura investicija i grantova, i da sve finansijske, kreditne i investicione tokove entiteta RS usmjeri prema Rusiji i Kini; rušenjem VSTV-a BiH on nastoji da zaustavi borbu protiv kriminala i korupcije. To su njegovi pravi ciljevi, a ne borba za građane entiteta RS, kako to pokušava da prikaže. Jer, da je to istina, borio bi se za mir, pravnu stabilnost, nova radna mjesta, za bolji životni standard, za siguran i perspektivan ambijent za mlade ljude, kaže dr. Zvizdić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79