Zvizdić o odluci Ustavnog suda BiH: “Još jedna pobjeda države”

– Dakle, još jednom je potvrđeno…

Denis Zvizdić, dopredsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, pozdravio je današnju odluku Ustavnog suda BiH koji je utvrdio kako bh. entitet Republika Srpska nema ustavnu nadležnost za reguliranje pravne materije koja je predmet Zakona o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcioniranje javne vlasti Republike Srpske, jer je to nadležnost Bosne i Hercegovine. Ustavni sud je stavio sporni zakon van pravne snage.

Zvizdić je u svojoj reakciji ocijenio kako je ova odluka Ustavnog suda “još jedna pobjeda države”.

“Ustavni sud je utvrdio da entitet RS nema nadležnost za reguliranje nepokretne imovine, jer je to isključiva nadležnost BiH. Dakle, još jednom je potvrđeno da je država jedini titular državne imovine i da entiteti nemaju pravo raspolaganja istom”, kazao je dopredsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Podsjetimo, Ustavni sud BiH je utvrdio da Republika Srpska nema ustavnu nadležnost za reguliranje pravne materije koja je predmet Zakona o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcioniranje javne vlasti Republike Srpske, jer je to nadležnost Bosne i Hercegovine. Ustavni sud je stavio sporni zakon van pravne snage.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79