Zvizdić: Parlamentarci ne žele novac za službena vozila dati kulturnim institucijama

Dopredsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta BiH Denis Zvizdić rekao je danas da je Komisija za finansije i budžet usvojila njegov amandman da se iz državnog budžeta da 1,54 miliona KM sportistima, ali je odbila da izdvoji 300.000 KM za kulturu

“Danas je Komisija za finansije i budžet usvojila amandman koji sam predložio i kojim se predviđa 1,54 miliona KM za pomoć države reprezentativnim selekcijama, klubovima i sportistima pojedincima iz BiH. Time je ova stavka postala sastavni dio Prijedloga zakona o Budžetu instucija BiH za 2021 godinu”, napisao je Zvizdić.

Istovremeno,kaže Zvizdić, ostaje žal što Komisija nije prihvatila povećanje budžeta za institucije kulture i nauku za koje je predložio iznos od 300.000 KM.

“Umjesto nabavke službenih vozila u PSBIH, kao i pomoć za sigurne kuće, porodice nestalih osoba i dijasporu. Za ove kategorije ćemo se boriti i dalje”, navodi Zvizdić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79