Zvizdić: Strašne su i odvratne poruke koje je dobio Ćamil Duraković

Dopredsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta BiH Denis Zvizdić pružio je podršku predsjednik Skupštine Općine Srebrenica Ćamilu Durakoviću nakon izjava Milorada Dodika koji je pozvao na njegovu smjenu.

Zvizdić je istakao kako je Duraković nakon Dodikove izjave dobio strašne i odvratne poruke i to od svojih sugrađana iz Srebrenice.

“Strašne su i odvratne poruke koje je dobio Ćamil Duraković nakon najave Milorada Dodika da će ga smijeniti. Najstrašnije je da su to poruke od njegovih sugrađana, od onih koje Ćamil poznaje, a sve zbog Dodikovog populističkog ulizivanja režimskom novinaru(ima) koji negira istinu i krši zakon.

“Klošar muslimanski, što ga nisu ubili 1995. kao i ostale”: Brutalne poruke Durakoviću nakon Dodikovog poziva

Osim toga, Zvizdić je naglasio kako Durakoviću u ovom trenutku pruža punu podršku.

“Velika podrška Ćamilu Durakoviću, čovjeku koji se protivi negiranju genocida, koji poziva na razum i bori se za civilizacijski napredak i razvoj Srebrenice po mjeri svih njenih stanovnika”, rekao je Zvizdić.

Podsjetimo, je u petak pozvao na smjenu Durakovića te je zatražio od Skupštine Općine Srebrenica da glasa za ovu odluku.

“Stavit ćemo smjenu Durakovića na dnevni red zbog progona novinara. U tom pogledu postoji konsenzus svih političkih stranaka”, rekao je i najavio da će smjena biti pokrenuta nakon ljetne pauze, prenosi RTRS.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79