Zvizdić: Suosjećamo i stojimo uz građane Azerbejdžana koji trpe bezočne napade

Dopredsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH Denis Zvizdić uputio je pismo predsjednici Parlamenta Republike Azerbejdžan Sahibi Gafarovoj i građanima prijateljskog Azerbejdžana povodom napada oružanih snaga Armenije.

(VIDEO) Počeo ratni sukob Armenije i Azerbejdžana

– Mi u Bosni i Hercegovini najbolje razumijemo opasnost od agresije i napada, kao i neophodnost odbrane vlastite teritorije u cilju zaštite građana i očuvanja mira i stabilnosti. Kao prijateljska zemlja, suosjećamo i stojimo uz građane Azerbejdžana koji u ovim trenucima trpe bezočne napade u kojima strada civilno stanovništvo – napisao je Zvizdić.

Dodao je da BiH podržava pravo Azerbejdžana na odbranu, kao i svako mirono rješenje.

– Podržavamo vaše pravo na odbranu, kao i svako mirno rješenje koje će značiti očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta vaše države i iskreno želim da vaši građani nastave da žive u miru i prosperitetu – navodi se u Zvizdićevom pismu predsjednici Parlamenta Republike Azerbejdžan Sahibi Gafarovoj.

Izetbegović: Armenska strana snosi odgovornost za izbijanje sukoba u Azerbejdžanu

Zašto su Armenija i Azerbejdžan u sukobu?

(VIDEO) Ko je pripremljeniji za rat – jedna strana ima višestruko više vojnika

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79