Zvizdić traži da se iz budžeta izdvoji 1,5 miliona KM za bh. sportiste

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić je danas uputio amandmane na Prijedlog budžeta BiH za 2021. godinu, kojim bi se pomoglo bh. sportistima.

Kako je istakao Zvizdić, cilj je da se finansijski pomogne vrhunskim sportistima i reprezentativnim selekcijama BiH.

U amandmanu koji je podnio u članu 3 Prijedloga zakona dodaje se stavka pod rednim brojem 21. koja glasi: “Sredstva za reprezentativne selekcije, sportske klubove i sportiste pojedince iz BiH za pripremu nastupa na međunarodnom takmičenju i za reprezentativne selekcije, sportske klubove i sportiste pojedince iz BiH koji ostvare vrhunski rezultat na međunarodnom takmičenju”.

Kako je istakao Zvizdić, budžet institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH je povećan ove godine u odnosu na prošlu za 3.190.000 KM te on predlaže da se 1.540.000 KM izdvoji za vrhunski sport, posebno imajući u vidu nedavne uspjehe naše ženske košarkaške i odbojkaške reprezentacije, muške reprezentacije u sjedećoj odbojci, plivačice Lane Pudar i mnogih drugih selekcija koje svakako zaslužuju podršku.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79