Zvorničanin bježao od alkotesta pa završio u Drini i dobio prekršajnu prijavu

Zvorničanin D. R. (22) je noćas oko 2 sata, bježeći od zahtjeva policije za alkotestiranje, završio u rijeci Drini, ali je ubrzo isplivao te je, nakon pregleda u JZU “Bolnica Zvornik”, gdje je ustanovljeno da nema povreda, zaradio prekršajnu prijavu.

Kako su nam saopćili u PU Zvornik, pripadnici policije su tokom redovne kontrole u gradskoj zoni Zvornika zaustavili vozilo marke Peugeot radi alkotestiranja.

– Muškarac D. R., koji je bio u vozilu na mjestu suvozača, nakon zahtjeva za alkotestiranje, pobjegao je i uputio se u pravcu rijeke Drine preko pasarele te je ušao u vodu. Nakon kraćeg vremena je isplivao te je prevezen u JZU “Bolnica Zvornik” na pregled. On će biti sankcioniran prekršajnim nalogom – saopćili su iz PU Zvornik.

Na terenu se bili angažirani i pripadnici Službe profesionalne vatrogasne jedinice i Službe hitne pomoći Doma zdravlja u Zvorniku.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79