24-godišnjak prodavao drogu za 20 do 50 maraka

Banjalučanin Filip Živković (24) optužen je da je prodavao drogu na području Banja Luke.

Protiv njega je Okružno javno tužilaštvo Banja Luka podiglo optužnicu sa prijedlogom Osnovnom sudu u Banja Luci za produženje pritvora i terete ga za krivično djelo neovlaštena proizvodnju i promet opojnih droga.

Živkoviću se na tetet stavlja da je od marta do 9. jula ove godine, kada je i uhapšen, neovlašteno prodavao i radi prodaje držao drogu kanabis sativ L.

Drogu je, kako se navodi u optužnici, neovlašteno prodao M.S. i to u više navrata po cijeni od 20 KM do 30 KM, a D.J. je više puta prodao po cijeni od 20 KM do 50 KM. Terete ga da je 8. jula ove godine, u Banja Luci, M.S. prodao 0,99 grama droge za 30 KM, a D.J. 2,6 grama, za 50 KM.

Takođe i da je 9. juna u Ulici Mladena Stojanovića u Banja Luci, odnosno u stanu koji je koristio, držao drogu radi prodaje. Droga je bila upakovana u 74 manje vrećice ukupne težine 249 grama.

Osim toga imao je i dvije crne vrećice narkotika mase 1,4 grama, te kesicu droge od 7,8 grama i jednu bijelu foliju sa narkoticima mase 7,7 grama kao i digitalne vage i mrvilicu.

Predloženo je i da se Živkoviću izrekne mjera bezbjednosti oduzimanja predmeta privremeno oduzetih na osnovu potvrde o oduzimanju.

Inače, Živković ima i državljanstvo Srbije, a za njim je Interpol Beograd bio raspisao potjernicu te je uhapšen u akciji “Specijal” 9. jula u Banja Luci zbog sumnje da se bavio preprodajom droge.

Kako je tada saopšteno iz PU Banja Luka, navodeći inicijale, izvršen je pretres na jednoj lokaciji u Banjaluci i tom prilikom je pronađeno i oduzeta marihuana, dvije digitalne vage, dva laptopa, mrvilica. Takođe, pronađeno je 2.750 evra i 210 KM za koji se sumnjalo da je pribavljen izvršenjem krivičnog djela, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79