Dubičanin audijem udario trudnicu

Dubičanin V.M. optužen je da je u mjestu Babinac u Kozarskoj Dubici audijem udario trudnicu koja je usljed teških povreda izgubila plod u sedmom mjesecu trudnoće.

Prema optužnici koju je podiglo Okružno javno tužilaštvo Prijedor, V.M. je prouzrokovao saobraćajnu nesreću 11. marta 2020. godine, oko 18 časova, na magistralnom putu Kostajnica – Kozarska Dubica.

On je kobnog dana bio za volanom audija i to stanju srednjeg pijanstva sa 1,68 g/kg alkohola u krvi.

“Dolaskom u mjesto Babinac, nije obratio pažnju na pješaka koja je u tom momentu prelazila kolovoz magistralnog puta, sa lijeve na desnu stranu posmatrano iz pravca Kostajnice i nije svoje vozilo držao što bliže desnoj ivici kolovoza i na tolikoj udaljenosti od nje da ne ugrožava druge učesnike u saobraćaju i sebe ne izalaže opasnosti”, navodi se, između ostalog, u optužnici.

Dalje se dodaje da je vozač prednjim lijevim dijelom automobila udario u desnu nogu pješaka.

Ona je tada bila u sedmom mjesecu trudnoće, te je usljed udara nabačena na automobil, a zatim je pala na kolovoz. Žena je usljed povreda trbuha izgubila plod, a osim toga imala je i brojne druge povrede glave i tijela.

Radi se o povredama očne šupljine, prelomu oba vilična sinusa, trostrukom prelomu donje vilice, prelomu nosnih kostiju, iščašenju zgloba lijevog ramena, te povrede su u svom skupnom dejstvu čine tešku tjelesnu povredu.

“Dakle, optuženi kao učesnik u saobraćaju na putevima nije se pridržavao saobraćajnih propisa i time tako ugrozio javni saobraćaj da je doveo u opasnost život ljudi. Uslijed toga kod drugog je nastupila teška tjelesna povreda, a prilikom izvršenja djela bio je pod uticajem alkohola preko 1,50 g/kg u krvi, čime bi, učinio krivično djelo ugrožavanje javnog saobraćaja iz člana 402. stav 2. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske”, navodi se u optužnici.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79