25-godišnja državljanka BiH uhvaćena s krivotvorenim graničnim pečatom

U neugodnom susretu s policijom na graničnom prijelazu Stara Gradiška, 25-godišnja državljanka Bosne i Hercegovine suočila se s posljedicama posjedovanja krivotvorenih graničnih štambilja. Tokom redovne kontrole autobusa bosanskohercegovačkih registracijskih oznaka, policijski službenici su primijetili nepravilnosti u putnoj ispravi žene te su naknadnim istraživanjem potvrdili sumnje o krivotvorenju.

Prema informacijama, 25-godišnjakinja je navodno nabavila krivotvorene granične štambilje od nepoznate osobe u Saveznoj Republici Njemačkoj za nekoliko stotina eura.

Njezin pokušaj ulaska u Republiku Hrvatsku i Europsku uniju zaustavljen je kada su policijski službenici otkrili nepravilnosti u dokumentima.

Policija je izvijestila da će podnijeti kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenja isprave.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79