26-godišnja bh. državljanka napravila saobraćajni kolaps u Austriji: “Vozila u suprotnom smjeru na autocesti”

U Austriji spriječena tragedija: Pijana Bosanka vozila u suprotnom smjeru na autocesti kod Graza.- 26-godišnja bosanskohercegovačka državljanka je u alkoholiziranom stanju vozila autocestom Pyhrnautobahn A9 prema Linz-Spielfeldu u suprotnom smjeru od propisanog smjera vožnje, vjerojatno iz Kalsdorfa prema Seiersbergu. (okrug Graz-okolica).

Tamo je izazvala saobraćajnu nesreću okrznuvši bočnu stranu nadolazećeg automobila koji se kretao u pravom smjeru.

Njezin se automobil tada zaustavio u trećoj saobraćajnoj traci u suprotnom smjeru vožnje. Policija je brzo došla na mjesto nesreće budući da je bila prethodno upozorena. Alkotestiranje koje je na licu mjesta obavila 26-godišnjakinja pomoću “prettest” uređaja bilo je pozitivno te je utvrđeno da je bila pod jakim utjecajem alkohola. Od vozačice je zatraženo alkotestiranje na baždarenom aparatu za mjerenje alkohola, što je ona odbila.

Vozačku dozvolu nisu joj mogli oduzeti jer joj ju je u Sloveniji već oduzela slovenska policija. U ovoj saobraćajnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih. Vozačica je kazneno prijavljena državnom odvjetništvu zbog ugrožavanja tjelesne sigurnosti na cesti i Okružnom upravnom tijelu zbog prekršaja iz saobraćajnih zakona piše Dijasporinfo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79