30 dana pritvora braći Karić, Zorniću i Selimoviću koji su privedeni u akciji “Overdose”

Sud BiH odredio je mjere pritvora za četvericu uhapšenih u prošlosedmičnoj akciji kodnog naziva “Overdose”.

Naime, kako je zvanično saopćeno, Sud BiH je 13. aprila predmetu “Amer Karić i dr.” prihvatio prijedlog Tužilaštva Bosne i Hercegovine istog dana i donio rješenje kojim je prema osumnjičenima Ameru Kariću, Dini Kariću, Aldinu Zorniću i Adisu Selimoviću određena mjera pritvora koja po ovom rješenju može trajati najduže mjesec dana.

Pritvor je određen zbog postojanja, kako općeg, tako i posebnih pritvorskih razloga propisanih Krivičnim zakonom BiH.

Nadalje, istim rješenjem je odbijen kao neutemeljen prijedlog Tužilaštva BiH za određivanje mjere pritvora osumnjičenoj Zlati Mujkić.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Njoj su određene sljedeće mjere zabrane:

zabrana napuštanja boravišta, tzv. kućni pritvor;
zabrana sastajanja s određenim osobama.

Navedene osobe su osumnjičene su za počinjenje kaznenog djela organizirani kriminal, a u vezi s kaznenim djelom neovlašteni promet opojnim drogama te u vezi s kaznenim djelom neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe.

Podsjetit ćemo, oni su uhapšeni u prošlosedmičnoj operativno-taktičnoj akciji “Overdose” koja je rezultat operativnog rada policijskih službenika koji su vršili analizu podataka dobijenih dešifriranjem komunikacija putem Sky aplikacije među osumnjičenim osobama.

Prilikom hapšenja, oduzeti su motorna vozila, droga, novac i oružje.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79