45-godišnjem muškarcu određen pritvor zbog 8 pljački

Na prijedlog Kantonalnog Tužilaštva HNK Mostar, rješenjem Opštinskog suda u Mostaru od 26. septembra 2023. godine, određen je jednomjesečni pritvor Saši O., zvanom “Buba” (45 ), iz Mostara, zbog višestrukih pljački po gradu.

Kako navode iz Kantonalnog Tužilaštva, Saša O. se sumnjiči da je u periodu od 16. marta 2023. godine do 29. augusta 2023. godine, sa ciljem da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist krao razne artikle i to u osam pojedinačnih slučajeva.

On je kako se navodi počinio krivično djelo krađe na različitim lokalitetima u Mostaru na štetu objekata: trgovina “Hercegovina Promet”, trgovina “Konzum” u TC “Mepas Mall”, BC “G-Petrol” – Poslovna jedinica “Mostar 2”, BC “Hercegovina Promet”, BC “Energo Petrol”, TC “Bingo” – poslovnica broj: 246, TC “Bingo” – poslovnica broj: 254 i trgovina “Duga-tehna”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79