46-godišnjak iz BiH preživio udar voza u Njemačkoj

46-godišnjak iz BiH preživio udar voza u Njemačkoj


46-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine zadobio je teške povrede nakon što ga je udario voz koji je ulazio u stanicu Kirchdern.

Federalni inspektorat policije odmah je obaviješten o nesreći. Dio pruge je bio zatvoren satima dok su spasioci iz vatrogasne jedinice spasili teško povrijeđenog čovjeka.

Povrijeđeni je bio pri svijesti prilikom dolaska hitne pomoći, ali je imao otvorene prelome natkoljenice, koljena i laktova, kao i vidnu povredu glave. Hitno je prevezen u Odjeljenje traumatologije bolnice u Dortmundu.

Prema izjavama mašinovođe u Bildu, voz se približavao stajalištu brzinom od 80 km/h kada je primijetio čovjeka kako kleči na koljenima blizu platforme, ali na šinama.

Uprkos naglom kočenju i zvučnom signalu, voz nije uspio zaustaviti na vrijeme. Policija još uvijek istražuje razloge zbog kojih je državljanin BiH bio na dijelu pruge gdje nije smio biti.

Policija je istakla da su savremeni vozovi tihi i često ih se čuje samo kada su već blizu, što može biti prekasno da bi se izbjegao sudar.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija