Otac je tjera na fakultet, a ona voli popravljati automobile

Otac je tjera na fakultet, a ona voli popravljati automobile


Bejta Šehić, maturantica četvrte godine srednje škole u IT sektoru, pokazuje strast prema automobilima koja nadmašuje očekivanja. Iako završava školu u IT sektoru, Bejta radi u automehaničarskoj radionici svog prvog komšije Fadila Ćajića, gdje je oduševljena mogućnošću da radi posao koji voli.

“Otac me gura na fakultet, ali ja volim popravljati automobile”, izjavila je Bejta, koja je tek dvadesetak dana u radionici, ali je već ushićena svojim radom.

Bejta čak spava sa svojim igračkama autićima, a posebno voli BMW automobile. Njena posvećenost i entuzijazam nisu prošli nezapaženo ni kod vlasnika radionice.

“Kada se Bejta javila za posao, ostao sam zatečen. Radim više od 40 godina i nisam imao slučaj da se žena prijavila da bude automehaničar”, izjavio je vlasnik.

Klijenti radionice pozitivno reaguju na vijest da će im djevojka popravljati automobile, što dodatno potvrđuje Bejtinu posvećenost i sposobnost da se afirmiše u ovom muškom zanimanju.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija