Aličković: Uskoro prvi proces pred sudom za negiranje genocida. Prošle godine sam prijavio Momčila Antonića

Aličković: Uskoro prvi proces pred sudom za negiranje genocida. Prošle godine sam prijavio Momčila Antonića


Pokretač Antideyton pokreta u BiH prije tačno godinu dana podnio je krivičnu prijavu protiv Momčila Antoniča zbog negiranje genocida. Danas se opet oglasio.

Danas sam nekad oko 14:00 sati bio u prostorijama SIPA-e gdje sam dao izjavu na navedene okolnosti. Radi se o tome da je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine naložilo istragu SIPA-i po krivičnoj prijavi koju sam podnio protiv Momčila Antoniča donedavno poslanika u Skupštini tzv. rs koji je za skupštinskom klupom 08.02.2022. otvoreno i javno negirao počinjeni i presuđeni genocid nad Bošnjacima u Srebrenici.

Ja sam nekoliko dana nakon toga podnio krivičnu prijavu i predao dokazni materijal tj video snimak njegovog izlaganja u Skupštini gdje navodi da “on smatra i kaže da u Srebrenici nije bio genocid” što je otvoreno i javno kršenje donešenog zakona o negiranju genocida!

Do sada i do juče Tužilaštvo BiH odbilo je 27 podnesenih prijava za negiranje genocid, međutim ova moja/naša je prošla jer se protiv video snimka ne može protiviti jer nema nikakve nedoumice!

Dakle, nadam se da će uskoro SIPA po nalogu Tužilaštva ispitati i Momčila Antonića te ekspresno otvoriti taj predmet i osuditi Antonića na određenu kaznu za kršenje ovog zakona.

To bi konačno otvorilo vrata kažnjavanju negatora genocida te bi Tužilaštvo na taj način konačno počelo reagovati na ove prestupnike.

Nadam se da ćemo kao kolektiv upisati ovaj prvi predmet i prvu presudu na ime jednog od negatora genocida i s tim negiranjuma završiti priču. Pa onda bujrum, kome je do kazni, zatvora i sankcija neka slobodno negira šta god želi.

Idemo dalje, idemo jako, nema predaje nema povlačenja!!!


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija