Foto: Arhiva
Glumac Moamer Kasumović osuđen 2021. godine: Zbog bludnih radnji nad maloljetnikom

Glumac Moamer Kasumović osuđen 2021. godine: Zbog bludnih radnji nad maloljetnikom


Tužilaštvo Kantona Sarajevo potvrdilo je da je glumac Moamer Kasumović dobio jednogodišnju zatvorsku kaznu zbog seksualnog zlostavljanja maloljetnika.

“Na osnovu evidencija Tužilaštva KS informiramo vas da se protiv navedene osobe vodio postupak zbog krivičnog djela bludne radnje koji je pravosnažno okončan pred Općinskim sudom u Sarajevu. Oglašen je krivim i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine”, navelia iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Portal Raport prvi je izvijestio da je nakon izvođenja predstave “Tiho, tiše” Beogradskog narodnog pozorišta, koja se održala 16. septembra u okviru 6. Sarajevo Festa u Narodnom pozorištu Sarajevo, održan razgovor o temi vršnjačkog nasilja kojom se predstava bavi.

Tada se obratio mladić iz publike koji je rekao da je bio žrtva pedofilije kada je imao 14 godina, a da je počinilac poznati glumac. Na pitanje o kome se radi rekao je Moamer Kasumović (43). Mladić je u svojoj potresnoj ispovijesti u Narodnom pozorištu kazao da je cijeli slučaj imao i sudski epilog i da za to postoji sudska presuda.

Nakon predstava, dok su vođeni razgovori, iz publike je ustao mladić i šokirao sve svojom izjavom. Mladić je, između ostalog, izjavio da je bio žrtva pedofilije kada je imao 14 godina. Rekao je da je počinilac poznati glumac. Kada je upitan o kome se konkretno radi, rekao je “Moamer Kasumović”.

Događaj je zabilježen 2021. godine, a uslijedile su prijave i sudski postupak koji je završio presudom prema kojoj je Kasumović osuđen na godinu dana zatvora.

Prema zakonskim odredbama, moguće je “otkupiti” kaznu zatvora do godinu dana (oko 100 KM za jedan dan), zbog čega se pretpostavlja da je poznati bh. glumac iskoristio ovu opciju i nikada nije proveo vrijeme iza rešetaka.

Izvori iz Općinskog i Kantonalnog suda nisu željeli komentirati ovaj slučaj.

 



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija