Sebija Izetbegović ide na sud: Oduzeli joj magistarsku titulu!

Sebija Izetbegović ide na sud: Oduzeli joj magistarsku titulu!


U novoj fazi pravnog spora između smijenjene direktorice KCUS-a, Sebije Izetbegović, i Univerziteta u Sarajevu (UNSA), održano je pripremno ročište na Općinskom sudu u Sarajevu.

Središte spora je odluka UNSA-a o oduzimanju Izetbegovićeve magistarske titule u medicinskim naukama.

Na posljednjem ročištu, advokati Sebije Izetbegović su podnijeli novi tužbeni zahtjev, kojim se traži poništavanje odluka Senata i Rektora UNSA-a.

Prema riječima advokata Envera Smajkana, za portal Avaz, ovim potezom se samo odgađa suštinsko rješenje spora, te se nagađa da će ključna rasprava biti održana 13. novembra.

“Oni samo odgađaju. Nikada eto da se održi glavno ročište. Sada traže da se uvrste neki novi dokazi i sada traže da se proglase ništavne odluke Senata i Rektora UNSA, da se utvrdi da odluka nije valjana. To je taj novi tužbeni zahtjev. Samo to prepakuju. Nastavak je 13. novembra i tada će se znati kada će konačno biti saslušana Sebija Izetbegović i kada će biti održano glavno ročište”,  izjavio je Smajkan.

Izetbegović je prethodno izjavila da postoje dokumenti koji potvrđuju validnost njenih akademskih titula, ali su odluke o oduzimanju titula zvanično poništene i objavljene, što dodatno komplicira pravnu borbu.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija