Foto: Arhiva
Košarac nezadovoljan i kritikuje: Krišto je poslala neusaglašen dokument u Brisel

Košarac nezadovoljan i kritikuje: Krišto je poslala neusaglašen dokument u Brisel


Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, Staša Košarac, izrazio je nezadovoljstvo potezom predsjedavajuće Vijeća ministara BiH, Borjane Krišto, zbog slanja dokumenta Evropskoj komisiji bez prethodnog usaglašavanja.

Prema Košarčevim riječima, svi koraci na evropskom putu Bosne i Hercegovine trebaju biti u skladu s mehanizmom koordinacije, a donošenje odluka mora uključivati sve nivoe vlasti.

On je podsjetio da je Radni tim za izradu Plana reformi formiran upravo s ciljem koordinacije i da je svaki dokument koji se šalje međunarodnim institucijama mora biti prethodno dogovoren.

Dakle, kaže Košarac, pred Evropsku komisiju mora ići isključivo ono što je usaglašeno na svim nivoima vlasti u BiH, u skladu sa mehanizmom koordinacije.

Košarac je naglasio da je zaobilazak mehanizma koordinacije ozbiljan problem koji ugrožava procese unutar zemlje.

Također je dodao da su problemi na evropskom putu BiH najviše prisutni unutar Federacije BiH, i da se oni mogu riješiti isključivo kroz dijalog i dogovor među strankama.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija