(FOTO) Građani Kladnja nezadovoljni zbog spore sanacije mosta: “Stari ljudi ne mogu ni izaći iz kuća”

Svoje nezadovoljstvo izrazili su građani Općine Kladanj u vezi sanacije i rekonstrukcije saobraćajnog i pješačkog mosta preko rijeke Ujiče u ulici Jaz. Općina Kladanj je pokrenula 16.11.2022. tender za rekonstrukciju mosta vrijednog 18.460 KM.

Općina je informirala građane da će biti ibezbijeđen alternativni prelaz za pješake, dok za vozila savjetuju korištenje lijeve strane rijeke Ujiče. Pogledajte kako izgleda alternativni put.

Rok za završetak radova je 20 dana, a po svemu sudeći navedeni mosta ne može biti završen u planiranom vremenskom periodu. Izvođač radova je kompanija “Promet Tabić d.o.o” koja je već do sada više puta prolazila na općinskim tenderima kao jedini ponuđač.

“Radovi su počeli 23. februara i zbog nekog razloga stali. I danima sad most izgleda ovako, i sve stoji ovako. Ovo je opasnije nego stari most.” – počinju svoju priču ogorčeni građani Kladnja.

“Radovi su krenuli 23.02 pri čemu smo obaviješteni putem Radio Kladanj da će se radovi izvršavati 20 dana, tačnije do 15.03, međutim most su skinuli skroz. Postoji zaobilanica kojom se krećemo sa džipovima ali u našoj ulici ima i starijih osoba kojim je potrebna zdravstvena pomoć, zbog trenutnih uslova saobračaj je otežan.

Ukratko nije ispunjen rok koji su dali da ce se završiti radovi. Prilažem fotografije kao dokaz da radovi stoje vec ovako 20 dana.” – šalju nezadovoljni građani Kladnja.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79