Kolone automobila sa svih strana u BiH: Gužve na putu od Mostara ka Sarajevu se danas neće smanjiti

Klix

 

Gužve koje su se stvorile na više putnih pravaca i graničnih prijelaza u Bosni i Hercegovini očekivani su tokom prvomajskih praznika i produženog vikenda koji je iza nas.

Najveće gužve i danas su na dionici Mostar – Jablanica, zbog radova u Donjoj Jablanici, kao i na dionici od Jablanice prema Sarajevu.

U prethodnim danima je povratak građana sa juga također izazivao kolaps u saobraćaju, a zastoji na ovoj dionici prema Sarajevu očekuju se do kraja dana.

U poslijepodnevnim satima frekventno je i na potezu od Travnika ka Lašvi, posebno na području Viteza.

“Vozači teretnih vozila mole se da, kada iza sebe primijete dugu kolonu putničkih vozila, nakratko se isključe iz saobraćaja kako bi se izbjegla rizična preticanja”, navode iz BIHAMK-a, prenosi Klix.

Pojačan je promet putničkih vozila i duge su kolone uglavnom na izlazu iz Bosne i Hercegovine, a najproblematičnije je na graničnim prijelazima Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Gradina, Izačić, Svilaj, Bosanski Novi, Bosanska Dubica, Bosanska Kostajnica, Hadžin Potok, Orašje i Deleuša.

Na ulazu u Bosnu i Hercegovinu kolone vozila su na graničnim prijelazima Osoje, Gorica, Kamensko, Gabela polje, Doljani i Ivanica.

Na ostalim graničnim prijelazima promet putničkih vozila je pojačan, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta, saopćavaju iz BIHAMK-a.

Vozači se savjetuju da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79