Potresna priča iz osnovne škole u BiH: “Djevojčicu maltretirali. Učiteljica i direktor sve znali ali nisu poduzeli ništa”

Portal Crna-Hronika donosi vam potresnu priču iz Lukavca koju nam donose roditelju JU Osnovne škole Prokosovići u Tuzlanskom Kantonu.

Kako saznajemo u pitanju je vršnjačko nasilje nad 13-godišnjom djevojčicom od strane učenika koji idu s njom u razred. U cijeli slučaj upoznata je i učiteljica kao i direktor navedene škole ali ništa nisu poduzeli po ovom pitanju.

13-godišnja djevojčica plakala je satima, ali još nisu htjeli pomoći piše Crna-Hronika.

Cijeli slučaj prijavljen je MUP-u TK kao i Centru za socijalni rad Lukavac.

“DJELITE POMOZIMO NAŠOJ DJECI ..ZAUSTAVIMO NASILJE NAD NAŠOM DJECOM ⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️”

Slučaj koji je prijavljen MUP-u TK i Centru za socijalni rad Lukavac. JU Osnovna Škola Prokosovići koja nije htjela urigirat na moje dijete 13 godišnjakinju koja je 2 mjesec bila zlostavljanja fizički i psihički od svojih vršnjaka.

Djevojčica je dobivala preteći poruke da će je ubiti… Omalovažavali su je vulgarnim riječima gdje je slikana u školi…. Direktor Damir Turkić koji nije htio poduzet ništa.. Čak ni nazvati nisu htjeli, da mi kao roditelji damo podršku.

13-godišnja djevojčica je u subotu 27.05.2023 godine pokušala izvršiti samoubistvo. Podignula je ruku na sebe… Njene svakodnevne riječi su bile “Majko ne mogu više”

Krila je dva mjeseca ali njena snaga i strah su je počeli izdavati. Apelujem i molim za pomoć svih medija, svih dobri ljudi da mi koliko god mogu da pomognu. Sve poruke i dokaze imam. Da ne zaboravim u ovom teškom trenutku i sebe.

Djevojcica je molila za pomoc u Školi. 45 minuta je molila jednu učiteljicu da joj pomogne  a njene suze su bile bolne.. Učiteljica je kazala “moje ruke su vezane” … Poruke koje je djevojcica dobivala neke cu da objavim..

Djelite dalje.. Vršnjačkim nasilju kažemo STOP.. spasimo nečiji život danas . To su samo neke poruke koje pretnje davaju.. Ali imaju poruke još gore napisane od ovih. Omalovažavanje i nazivanje velikim krupnim riječima..” – izjavila je Sandra Mujagić piše portal Crna-Hronika.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79