(FOTO) Naida Mehanović objavila story iz Dubaija, odmah nakon toga lišena slobode u Sarajevu

(FOTO) Naida Mehanović objavila story iz Dubaija, odmah nakon toga lišena slobode u Sarajevu


Naida Mehanović je danas u Sarajevu lišena slobode u SIPA-inoj akciji kodnog naziva “Tin”. Ona se zajedno sa Ajšom Ramić lišena slobode zbog zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo trgovina ljudima.

SIPA lišila slobode Ajšu Ramić i Naidu Mehanović

SIPA ih je lišila slobode po nalogu Kantonalnog suda u Sarajevu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Mehanović je iz Sarajeva, a Ramić iz Visokog. Upravo je SIPA danas na ovim lokacijama izvršila pretrese stambenih, poslovnih objekata i pokretnih stvari koje njih dvije koriste.

Njih dvije su bh. javnosti poznate od ranije. Kako smo već pisali, Naida Mehanović je bivša predsjednica Vijeća mladih Kantona Sarajevo. Na proteklim Općim izborima bila je kandidatkinja za Skupštinu Kantona Sarajevo na listi koalicije “Država” koju su predvodili Mirsad Hadžikadić i Senad Šepić, a poznata je i po seks aferi kada ju je Općinski sud u Sarajevu proglasio krivim, zajedno sa Avdijom Hasanovićem, zbog “neovlaštenog optičkog snimanja” – tačnije, zbog ucjenjivanja i distribucije snimaka pornografskog sadržaja koji su uključivali maloljetnu osobu.

Ko su Naida Mehanović i Ajša Ramić koje su pale u akciji SIPA-e

Ajšu Ramić su razotkrile kolege sa Centra za istraživačko novinarstvo. Ramić je sa Mirsadom Veladžić sa Floride ojadila bh. građane za više od 140.000 dolara. Naime, Ramić i Veladžić su bh. građanima obećavale lagan put do američke vize, uzele im novac, a dale lažnu nadu i falsifikovane dokumente.

Zanimljivo da Naidu Mehanović na Instagram profilu “slatko od duda” prati preko 140.000 osoba, a već danima objavljuje fotografije i storyje iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mehanović Naida (@slatko_od_duda)

Posjetila je Dubai i Abu Dhabi, a zadnji story iz UAE je objavila prije nešto više od 20 sati, a story je brže bolje izbrisala njena prijateljica A.H..

Agenti SIPA-e su je upravo pratili i čekali kada će se vratiti iz ove države i odmah danas je lišili slobode.

Ako je suditi Instagramu, Mehanović živi veoma luksuznim životom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mehanović Naida (@slatko_od_duda)



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija