Potresna ispovijest vozačice: “Plakala sam 24h poslije nesreće. Pokušala sam pomoći ali se Hitna čekala 25 min”

Redakciji portala Crna-Hronika javila se vozačica koja je prije godinu dana uradila biciklistu na regionalnom putu Ilijaš – Visoko. U nesreći je poginuo biciklista nakon sudara s putničkim vozilom marke Renault Megan u jutarnjim satima oko 06:30 sati (12.12.2022.)

Vozačica M.F. i dan danas ima traumu od tog događaja.

“Ja sam imala prije godinu dana udes sa smrtnim izhodom biciklista je tada poginuo i vjerujte da nije lahko ni vozaču kada se to desi. To te psihički slomi, dotuče te. Ja sam osijedila od tada. A plakala sam 24 sata bez prestanka. Strah me i sada šta će se desiti jer suđenje još nije počelo

Vozila sam iz pravca Ilijaša prema Visokom. Išla sam na posao. Vozila sam normalno 50/60 km/h, ništa više. Kada sam ja bila 5 metara od bicikliste, on se pojavio od jednom. Krenuo je prelaziti cestu na biciklu.

Ja se nisam mogla zaustaviti prije. Sigurna sam da bih ja njega udarila dok je biciklom prelazio ulicu. Sigurna sam da ne bi poginuo da je vozio biciklo pored sebe. Nije imao ništa na sebe svjetlo, nije ima prsluk niti je imao nikakvo osvjetljenje na biciklu.

Tamno plava ili crna jakna je na njemu bila a bilo je 6:30 ujutro. Mrak. Žao mi je.

Neću reći da li je bio živ ili ne, to će obdukcija utvrditi ali Hitna pomoć se čekala 25 minuta. I da je bio živ, umro bi za tih 25 minuta. I policajac je rekao, kada je zabilježen poziv i kada se čekala Hitna prošlo je 25 minuta.

Ja sam pokušala pomoći. I dan danas nam nije jasno zašto je toliko dugo trajao njihov dolazak. Ako nije bilo vozila iz Sarajeva da dođu, zašto nije iz Ambulante u Ilijašu. Imaju i oni svoja kola.

Policija je došla za 5 minuta.

Želim da se i izvinem porodici nastradalog muškarca. ” – izjavila je vozačica za portal Crna-Hronika.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79