Omogućeno joj da se brani sa slobode: Puštena direktorica Agencije za sprečavanje korupcije

Foto: X.com

Direktorica crnogorske Agencije za sprečavanje korupcije, Jelena Perović, optužena za zloupotrebu službenog položaja, puštena je da se brani sa slobode nakon što je saslušana kod sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, Suzane Mugoše.

Perović je uhapšena prije dva dana, a Specijalno državno tužilaštvo tvrdi da je zloupotrijebila svoj položaj u periodu od augusta 2020. do februara ove godine.

Sumnja se da je sebi i drugima nezakonito pribavila imovinsku korist veću od 60.000 eura.

Iako je Specijalno državno tužilaštvo predložilo pritvor za osumnjičenu P.J., sud je odbio taj prijedlog i odredio mjere nadzora koje uključuju zabranu napuštanja stana, zabranu pristupa i sastajanja sa određenim licima, kao i oduzimanje putne isprave, prema riječima Marije Raković, samostalnog savjetnika za odnose s javnošću podgoričkog Višeg suda.

Advokat Nikola Martinović izjavio je da je Perović negirala izvršenje krivičnog djela prilikom saslušanja pred tužiocem.

Također tužioci u posebnom krivičnom predmetu trenutno istražuju i navode o eventualnoj zloupotrebi službenog automobila od strane Perović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79