Rudar zarobljen pod tonama zemlje: Spasilačke ekipe na izuzetno teškom zadatku

Nad rudnikom Mramor kod Tuzle spustila se noć, a spasilačke ekipe još uvijek nisu uspjele doprijeti do unesrećenog rudara koji je ostao zarobljen pod velikim količinama zemlje.

Akcija spašavanja traje već satima. Podsjetimo, rano jutros je došlo do obrušavanja zemlje u jamsku prostoriju na dubini od 170 metara ispod površine zemlje. Rudar se nalazio u tom prostoru kada se dogodila tragedija.

Spasilačke ekipe, koja se bori s izazovima uskog prolaza i kompleksnog terena, nemaju i dalje nikakvih informacija o stanju rudara.

Prema indormacijama, teško je procijeniti kada će uspjeti doći do njega, budući da se radi o zahtjevnoj akciji u kojoj se obrušeni materijal mora uklanjati, a prostor podgrađivati i osiguravati.

Prema informacijama, prostorija u kojoj se nalazio može primiti najviše dvije osobe, a uski prolazi dodatno otežavaju akciju spašavanja.

Trenutno je moguć boravak samo dva člana spasilačkog tima u jami. Timovi Rudnika lignita Mramor ulažu nadljudske napore kako bi došli do kolege rudara.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79