Završeno vještačenje mercedesa: Nema odgovora ko je vozio, muž ili žena

Završeno vještačenje mercedesa: Nema odgovora ko je vozio, muž ili žena


Iako je vještak iz Slovenije analizirao sve dostupne podatke iz mercedesa koji je sudjelovao u nesreći u kojoj je motociklista Dušan Kiso (35) preminuo nakon dva dana u KBC Podgorica, još uvijek nije moguće utvrditi ko je vozio automobil – muž ili žena Matković.

Prema informacijama iz Okružnog tužilaštva u Trebinju, na mercedesu nikada nije bila instalirana kamera, iako postoji mjesto za nju na retrovizoru. Međutim, to mjesto ne pokriva unutrašnjost vozila, već samo prednji dio ispred automobila.

“Vještak je rekao da je sa mehanizma automobila, koji funkcioniše kao crna kutija kod aviona, povukao sve podatke. Nažalost, ti podaci se ne mogu očitati nigdje u Republici Srpskoj, a vjerovatno ni u cijeloj BiH, tako da će biti potrebno slanje podataka van granica”, rekli su iz tužilaštva.

U Banja Luci će se, međutim, moći uraditi drugi dio vještačenja, uključujući otiske sa volana, mjenjača i vazdušnih jastučića. To će biti urađeno, ali je još uvijek neizvjesno kada će svi rezultati biti dostupni.

“Ukoliko se pritvor određuje zbog mogućnosti da osumnjičeni uznemiri javnost, utječe na svjedoke ili bježi, smatramo da su svi ti uslovi ispunjeni. Međutim, tužilaštvo očigledno ne dijeli naše mišljenje”, kažu iz porodice Kisa.

Iz Okružnog javnog tužilaštva napominju da trenutno ne postoje dovoljno jaki razlozi za određivanje pritvora, te da će istraga nastaviti teći prema zakonskim procedurama.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija