64-godišnjak optužen za pokušaj likvidacije policajca i još dvije osobe

Županijsko državno tužilaštvo je podiglo optužnicu protiv 64-godišnjaka iz Šaga zbog teškog pokušaja ubistva i napada na policajca i druge osobe. Incident se dogodio 3. marta 2023. godine kada je optuženi, u alkoholiziranom stanju, pokušao ubiti 55-godišnjeg policajca i dvojicu drugih muškaraca u prostorijama vatrogasnog doma u Šagu.

Prema optužnici, 64-godišnjak je uperio pištolj prema policajcu i ispalio metak, nanoseći mu površinsku prostrijelnu ranu na lijevoj nadlaktici i okrznuće na lijevom potpazušju. Takođe je pokušao ispaliti više metaka prema drugoj dvojici muškaraca, ali su ga spriječili da to učini. Optuženi je zadržan u istražnom zatvoru zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Mještanima Šaga su istakli da je 64-godišnjak dugogodišnji nasilnik i da je terorisao selo. Iako su ga više puta prijavljivali policiji, situacija se nije mijenjala, a mještani su trpjeli njegovo zlostavljanje godinama.

Osim ovog slučaja, u protekle dvije godine u Hrvatskoj je evidentirano 200 napada na policajce, pri čemu je 94 policajaca povrijeđeno, od kojih su dvoje teško povrijeđeni. Ovaj slučaj podsjeća na važnost osiguranja sigurnog okruženja za policijske službenike i potrebu za ozbiljnim mjerama kako bi se zaštitili od nasilja i napada.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79