Nove cijene naljutile radnike: Zašto je blokirana pijaca u Gradačcu

Nove cijene naljutile radnike: Zašto je blokirana pijaca u Gradačcu


Nezadovoljni vlasnici štandova na pijaci u Gradačcu jutros su blokirali pijacu. Razlog su nove cijene za ulazak kamiona i kombija s robom, koje su astronomske u odnosu na ono što su dobavljači plaćali ranije.

Sarajevska firma Nova pijaca d.o.o., koja je zakupac pijace po osnovu ugovora s Općinom Gradačac, povećala je naknadu za ulazak kamiona s robom na 5.000 maraka, a kombija na 300 KM.

Nezvanično saznajemo, da je naknada za ulazak kamiona s robom iznosila oko 60 maraka, što jasno govori o kakvom se povećanju radi.

Nakon nekoliko sati blokade, kako saznajemo, tri kamiona s robom i nekoliko kombija ušli su na pijacu, a okupljeni prodavci su se razišli.

Da li će nove cijene naknada ostati i koliko će biti naplaćeno za današnji ulazak dobavljača niko nije znao reći. U skladu s tim, nije isključeno da na pijaci dođe do novog nezadovoljstva.

Komentar današnjih događaja tražili smo i o načelnika Gradačca Edisa Dervišagića, ali on nije odgovarao na pozive i poruku prenosi Faktor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija