Foto: Hayat
Irena Karić ubila supruga Nijaza. Svjedok Faik Avdibegović: Tukao ju je i prijetio nožem

Irena Karić ubila supruga Nijaza. Svjedok Faik Avdibegović: Tukao ju je i prijetio nožem


Irena Karić je 19. maja 2023. godine, u porodičnoj kući u sarajevskom naselju Sedrenik, sjekirom nanijela povrede mužu Nijazu koji je podlegao nakon što je bio u komi.

Na Kantonalnom sudu u Sarajevu joj je nastavljeno suđenje, a svjedočio je svjedok Faik Avdibegović.

Avdibegović je rekao da je jednom prilikom svjedočio kada je Nijaz pretukao Irenu. Nakon što je čuo za ubistvo, pozvao je Ireninog advokata Omara Mehmedbašića i rekao mu da želi svjedočiti.

Istakao je da je Nijaz zadao takav udarac Ireni da je digao sa zemlje te da je potom uzeo nož iz kuhinje. Kako kaže, u tom momentu je nekako uspio da ga smiri i potom napustio njihovu kuću.

“Kao prijatelj porodice sam došao u njihovu porodičnu kuću zbog rođenja djeteta. U kući su bili Irena, Nijaz i njihova dva sina. Oni su se posvađali, a ja gledam i nije mi jasno šta se dešava. Onda je Nijaz Irenu tako udario da ju je digao sa zemlje. Zatim je uzeo nož i krenuo na Irenu koja je lažala. Stao sam između njih i pomislio “ubit će mene”. Jedva sam ga smirio, a nakon toga sam ubrzo otišao”, rekao je Avdibegović koji je poručio da je njegova moralna dužnost da svjedoči.

Svjedokinja Abida Pilav iz Službe za socijalnu zaštitu Općine Stari Grad izjavila je da je Irena Karić u više navrata posjećivala Centar za socijalni rad.

Više pogledajte u videu.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija