Iz RS poručeno: Nema potrebe za panikom, stanovništvo ne treba brinuti

Iz RS poručeno: Nema potrebe za panikom, stanovništvo ne treba brinuti


Učenici OŠ “Branko Ćopić” bit će testirani na koronavirus, rekao je vršilac dužnosti direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković.

– Ono što je najvažnije u ovom trenutku je da nemamo potrebe za panikom. Imamo potrebe za dodatnim oprezom, pojačanim nadzorom nad epidemiološkom situacijom, ono što, u suštini, i radimo. Jako je bitno da se građani, u skladu s tačno određenim smjernicama, telefonski javljaju svom porodičnom ljekaru u slučaju da su došli iz zemalja koje imaju oboljele od virusa korona – rekao je Zeljković.

https://www.facebook.com/rtrs.vijesti/videos/196802641654555/

Istakao je kako nema potrebe da se građani lično javljaju u domove zdravlja, kako ne bi “zagušili nivo zdravstvene zaštite”, jer će svi biti ispraćeni.
Stanovništvo ne treba brinuti

Banja Luka je spremno dočekala koronavirus i prvog pacijenta, rekao je generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić. On je istakao da je renovirana bivša klinika za plućne bolesti i da je već 50 kreveta spremno za karantin.

– Stanovništvo ne treba da brine, ova ekipa ovdje, od gradske vlasti, ministarstva, rukovodstva RS i uprave Kliničkog centra ima plan kako da izađe nakraj s ovim problemom – rekao je Đajić.

Institut će testirati djecu iz OŠ “Branko Ćopić”

Sprat infektivne klinike je ispražnjen kako bi se dočekali i potencijalno oboljeli, potvrdio je direktor UKC-a RS, istakavši da je opremljena i prostorija za teške pacijente prenosi Avaz.

VAŽNO UPOZORENJE: Evo kako sebe i djecu zaštititi od koronavirusa

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija