ČAMPARA: Odluka Vlade FBIH bit će PONIŠTENA!

ČAMPARA: Odluka Vlade FBIH bit će PONIŠTENA!


Odluka Vlade FBiH o raspodjeli sredstava općinama i gradovima bit će poništena, kazao je ministar unutrašnjih poslova FBiH Aljoša Čampara.

Aktivirana VIBER grupa o aktuelnostima vezanih za koronavirus Covid-19

Odluka će biti poništena. Najbolje je da novac ide u stabilizacijski fond. Tako ćemo pomoći i općinama i gradovima- kazao je Čampara za Klix.ba.

Odluka Vlade FBiH o raspodjeli 21 milion KM općinama i gradovima za borbu protiv koronavirusa i sanaciju posljedica izazvala je burne reakcije i negodovanja. Naime, prema mišljenju javnosti i političara, raspodjela je nelogična i nepravedna jer su neke općine/gradovi dobile mnogo više novca u odnosu na broj stanovnika, koji je bio glavni kriterij pri raspodjeli, dok neki nisu dobili ništa.

Vlada FBiH: Odluka o dodjeli sredstava bit će poništena!?

Predsjedavajući Predstavničkog doma BiH Denis Zvizdić danas je pozvao na hitnu promjenu odluke rekavši da opće dobro mora biti iznad etničkog, lokalnog i partijskog interesa, te da koronavirus ne poznaje ništa od navedenog.

Oštro je reagovao i bivši predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija koji je kazao da se plaši da je ova odluka početak ka daljem tonjenju ka dnu nepoznatog dna.

Protiv odluke su se pobunili i brojni načelnici općina i gradova koji su nezadovoljni dodijeljenim sredstvima ili činjenicom da neće dobiti ni marke.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija