Mešihat Islamske zajednice u Crnoj Gori pozvao vjernike da provjere sastav namirnica u humanitarnoj pomoći

Mešihat Islamske zajednice u Crnoj Gori pozvao vjernike da provjere sastav namirnica u humanitarnoj pomoći


Mešihat Islamske zajednice u Crnoj Gori pozvao je muslimane u toj zemlji da provjere namirnice koje dobijaju kao humanitarnu pomoć. Iz Islamske zajednice su upozorili da kod artikala životinjskog porijekla samo oni sa “halal” žigom garantiraju sastav i pripremu u skladu sa vjerskim propisima.

– Imajući u vidu da građani Crne Gore u najugroženijim područjima dobijaju namirnice u vidu humanitarne pomoći, našim vjernicima preporučujemo da prije konzumiranja hrane obrate pažnju na sastav, naročito namirnica životinjskog porijekla, zbog bojazni da u njima ima sastojaka svinjskog mesa – navodi se u saopćenju, prenose agencije.

Iz Mešihata Islamske zajednice su zahvalili državnim institucijama, lokalnim samoupravama, humanitarnim organizacijama i pojedincima na iskazanoj brizi i pomoći građanima najpogođenijih područja Crne Gore tokom pandemije koronavirusa.

– Iskazana solidarnost i humanost cijelog društva tokom ove epidemije jača uvjerenje svih nas da ćemo, uz Božiju pomoć, ubrzo savladati i ovaj izazov – navode iz Mešihata.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija