Kamiondžije najavljuju blokadu saobraćajnica u Bosni i Hercegovini

Kamiondžije najavljuju blokadu saobraćajnica u Bosni i Hercegovini


Redakciji portala Crna-Hronika objavljuje saopštenje udruženja profesionalnih vozača u kojoj najavljuju blokadu glavnih saobraćajnica u BiH, zbog nemara prema vozačima kamiona.

Poštovani,
Obraćamo Vam se kao vodećoj redakciji informativnog portala Crna Hronika, u ime vodeće stranice o teretnim vozilima „Teretnjaci.ba“.
Svakodnevno izdvajamo vrijeme kroz koje izvještavamo vozače u ovoj vanrednoj situaciji o stanju na putu. Trenutno brojimo nešto više 60.000. pratilaca, od kojih je 50.000 vozača, iz Bosne i Hercegovine koji rade djeluju unutar i izvan granica naše domovine. Svakodnevno dobijamo poruke nezadovoljstva od strane vozača, koji se kreću konvojima kroz Hrvatsku.

Nezadovoljstvo je isključivo nastalo, prilikom (ne)organizacije ovih konvoja za čiju organizaciju čekaju više od pet sati u prosjeku. (Ne)organizacija je prije svega dokaz da se konvoji kreću brzinom ne većom od 60 km/h autoputem. Zaista, apsurdno je komentarisati, da vozači nenaspavani i umorni kreću bez prilike da svoj odmor provedu i spremni krenu putem već pomenutog konvoja. Današnja nesreća, koja se dogodila kod Ivanje Reke u blizini Zagreba gdje je Bugar po riječima očevidaca zaspao i direktno pouzrokovao nesreću, gdje je izgubio život. Napominjemo vas, da je teretno vozilo Bugara se kretalo ispred teretnjaka BiH registarskih tablica. Ipak, možemo biti zadovoljni jer je ishod nesreće završio sa jednom, nažalost tragičnom žrtvom. Nezadovoljstvom, mnogi su nam se javili, kako vozači tako i obični građani, koji su spremni blokirati saobraćanje teretnih motornih vozila u znak protesta, našim državnim zvaničnicima koji su u stanju da utiču na ukidanje konvoja kroz državu Hrvatsku. Pored toga, neizostavna je činjenica koja kaže da je otežano cirkulisanje roba i robnih dobara ka i iz Bosne i Hercegovine. Samim tim, anketom na FB stranici (Teretnjaci.ba) odlučit ćemo datum i vrijeme blokiranja saobraćaja.

 

Kamiondžije junaci doba korone

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija