U Tuzlu pristiglo novih 99 osoba vraćenih sa Njemačke granice, smješteni u karantin

U Tuzlu pristiglo novih 99 osoba vraćenih sa Njemačke granice, smješteni u karantin


Uposlenici Kantonalne uprave civilne zaštite sretni su što je karantin završen za prvu grupu državljana BiH koja je ušla u našu zemlju, a njih je uključujući i studente u Hotelu Tuzla bilo smješteno 72.

No iako je karantin završen za prvu grupu građana sa područja TK, konstantno u naš kanton pristižu novi.

Sa graničnog prelaza Orašje 99 građana TK je u poslijepodnevnim satima stiglo u Tuzlu, jedan dio je smješten u Studentski dom – paviljon 1, drugi dio u Hotel Tuzla.

Studenti koji se smještaju u Paviljon 1 smještaju se iz nužde, jer taj prostor ne odgovara po kriterijima karantinu, istakao je ranije Zoran Jovanović, direktor Kantonalne uprave civilne zaštite.

– Mi smo već bili u izolaciji. Prije mjesec dana stigli smo u BiH iz Belgije. Tada smo bili u izolaciji 14 dana, nakon odrađene izolacije bilo smo15 dana “slobodni” i pozvani na ponovni rad u Belgiju. Krenuli smo gore i sve je bilo u redu do Njemačke granice, u međuvremenu se zakon promijenio. Sa Njemačke granice smo vraćeni nazad za Bosnu. Kada smo stigli na granični prelaz Orašje čekali smo rješenje i dobili smo da idemo 28 dana u karantin i izolaciju. Bili smo u Busu cijelo vrijeme, nismo izlaili nigdje i nikako i evo moramo ponovo u izolaciju, vjerovatno emo od sutra stupiti u štajk glađu za Tuzlanski.ba navodi jedan od 99 građana iz TK koji je noćas smješten u izolaciju.

Zbog evdentnog problema nedostatka smještaja, Kantonalna uprava civilne zaštite uputila poziv svim zainteresovanim pravnim licima sa područja TK, koja raspolažu smještajnim kapacitetima na području TK sa minimalno 50 soba, a koje imaju vlastito kupatilo i WC, da dostave ponude o cijeni smještaja po sobi. Poželjno je da pravna lica koja se prijave organizuju ishranu (doručak, ručak i večeru), te da dostavite ponudu koja uključuje i cijenu ishrane po osobi, saopšteno je iz kantonalnog Kriznog štaba. Objekat također treba da posjeduje vlastiti parking prostor, piše Tuzlanski.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija