Jedna osoba iz Širokog Brijeg pozitivna na koronavirus

Jedna osoba iz Širokog Brijeg pozitivna na koronavirus


Jedna osoba iz Širokog Brijeg pozitivna je na koronavirus, objavio je Zavod za javno zdravstvo Zapadnohercegovačkog kantona. U saopćenju stoji da je zaražena osoba povezana sa već postojećim klasterom.

Do sada je u Zapadnohercegovačkom kantonu 74 osoba bilo pozitivno na prisustvo koronavirusa. S područja Širokog Brijega je 58 osoba, 12 iz Gruda, 4 iz Posušja, a u Ljubuškom nema nijedan. Ukupno se oporavilo 16 osoba, a 4 osobe su preminule.

Iz SKB Mostar su objavili kako su ponovljeni nalazi osobe iz Ljubuškog bili negativni i smatraju kako dotična osoba nikad nije ni bila pozitivna. U samoizolaciji se trenutno nalaze 422 osobe na prostoru ZHK.

U ovom kantonu zaduženi su Domovi zdravlja da u saradnji sa Zavodom za javno zdravstvo pristupe obaveznom testiranju na COVID-19 svih uposlenika u domovima za stare i nemoćne osobe. Još uvijek su na snazi mjere zabrane kretanja osobama starijima od 65 godina i mlađima od 18 godina, izuzev u slučaju odlaska kod ljekara.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija