Novi problemi u Tešnju: Uposlenik poslovne zone Bukva pozitivan, 50 osoba poslano u izolaciju

Novi problemi u Tešnju: Uposlenik poslovne zone Bukva pozitivan, 50 osoba poslano u izolaciju


Pojavljuju se novi problemi u Tešnju sa COVID 19, a što je upozorenje da nije sve gotovo i da nema još opuštanja.

“Iako pada broj novih zaraženih u BiH, premda se neke naredbe mijenjaju i opušta „stega“ ipak je rano za previše opuštanja, za bezbrižnost i neodgovornost. Konkretno, danas je 9 nalaza za osobe iz Tešnja negativno, ali nalaz jedne osobe iz Doboj Juga, koja je zaposlena u Tešnju u poslovnoj zoni Bukva je pozitivan.

Epidemiolog i direktor Doma zdravlja su bili na terenu i obavili razgovor sa menadžmentom. Biće izdata rješenja o samoizolaciji za oko 50 osoba koje su bile u zajedničkoj smjeni, koje bi mogle imati rizik daljeg prenosa”, kaže načelnik Tešnja Suad Huskić.

Virus se može pratiti do kontakta u Maglaju.

Skoro je završio sastanak Komandanta štaba načelnika sa epidemiologom, direktorom Bolnice i Doma zdravlja, komandirom policije, sanitarnim inspektorom i pomoćnikom za CZ. Konstatovali smo da se nove federalne mjere proizvele niz teškoća:

“Karantin je izazvao niz problema, Općinski štabovi nisu nikako bili uključeni. Ljudi su nakon svih problema i nervoze, na kraju pušteni kućama bez pratećih rješenja.
– Ukidanje policijskog sata je dovelo do gužvi pred pekarama pred iftar, noćnih okupljanja pored benzinskih pumpi i pekara i povećanog rizika. Policija je pod posebnim otperećenjem.
– Javni pozivi (ZDK) za neke administrativne poslove su povećali gužve u CIPS-u, Općini, Ministarstvu odbrane, Pošti i drugim mjestima.

Zbog svega ovog doneseni su ZAKLJUČCI:
1.Uputiti dopis kantonalnom i federalnom štabu o problemima koji postoje u primjeni naredbi, te tražiti ozbiljno uključenje struke prilikom donošenja novih naredbi i mjera
2.Što prije izdati nova rješenja o samoizolaciji, te pojačati preventivni a po potrebi i represivni sanitarni nadzor kod proizvodnih subjekata u poslovnim zonama
3.Pozvati građane na poštivanje postojećih naredbi o zabrani okupljanja, o obavezi nošenja zaštitne maske, o međusobnoj udaljenosti prenosi Patria.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija