(VIDEO) Stomatolozi na rubu egzistencije

(VIDEO) Stomatolozi na rubu egzistencije


Od 11. maja u manjem bh. entitetu počinju raditi stomatolozi, a u FBiH još uvijek se ne zna tačan datum osim pretpostavke da bi mogli početi 28. maja kada se otvore i gimnastičke i druge sportske dvorane. Predsjednik Stomatološke komore FBIH Mirsad Tokić bio je gost Sarajevskog jutra i kazao da takve odluke mu nisu jasne, jer smatra kako su svi stomatolozi spremni za rad.

„U javnoj zdravstvenoj ustanovi radi 523 stomatologa, a u privatnom sektoru 2004, što je četiri puta više i njima je zabranjen rad, time su stomatolozi dovedeni na rub egzistencije. Nama ne treba milostinja, samo da na s puste da radimo“, kazao je za Sarajevsko jutro Tokić. Otkrivajući i podatak da do sada niko nije otpustio niti jednog radnika, ali ne znaju do kada će tako ostati. „Privatni sektor je već odavno spreman, i materijalno, i kadrovski i sa zaštitnom opremom“, zaključio je Tokić za TV Sa.

Razgovor u cjelosti možete pogledati u nastavku…

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE

https://www.facebook.com/crna.hronika.961/videos/673192280172553/


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija