Za prelijepi cvijet dala 50 eura, sada joj se dvorištem širi neizdrživ miris

Najsmrdljiviji cvijet na svijetu procvao je u srbijanskom Bogatiću u dvorištu Selene Popović.

Naime, Selena je prije sedam godina na pijaci kupila lukovicu jer joj se dopao cvijet na slici, pa je za nju dala čak 50 eura.

Ona je u jutarnjem programu TV Prve ponosno pokazala džinovski prelijepi cvijet, koji cveta jednom u sedam do devet godina, ali miris, tačnije smrad koji širi oko sebe na 500 metara je neizdrživ.

“Evo, ja jedva sada stojim kraj njega i jedva mogu da izdržim. Mada, kada znate šta ćete da vidite, uzmete vazduh i izdržite. Emituje miris koji podsjeća na trulo meso, pokvareno jaje, tako nešto, kaže Selena, prenosi Blic.

Cvijet traje samo dva dana i upravo zato što cvjeta rijetko i kratko traje, atrakcija je po brojnim botaničkim baštama u svijetu.

Ovaj neobičan cvijet potiče iz Indonezije, u pitanju je rijetka vrsta titan arum ili Amorphophallus Titanum, poznatiji pod nazivom “cvijet leš”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79